Over ROLLOOS

ROLLOOS is een wereldwijde dienstverlener in de Olie & Gas Industrie.
Zij ontwikkelen producten en diensten op het gebied van CCTV systemen, lastmomentbeveiliging voor off-shore kranen, remote monitoring van operationele systemen en installaties, analytics systemen en communicatiesystemen.

Met welk abonnement van Exact werk je?

Exact Online Productie / Uren & Facturen met 5 administraties en ongeveer 20 gebruikers.

De uitdagingen

Bram Masselink, verantwoordelijk directielid voor de Operations, Finance en Legal vertelt: “Binnen Exact Online heb je een schat aan informatie. In de basis is deze informatie best aardig inzichtelijk in de standaard rapportages, maar zodra je diepere analyses wilt doen, heb je de onderliggende informatie echt nodig.
Hierbij hadden wij initieel behoefte aan de volgende informatie:
– Bruto marge per verkooporder, gerelateerd aan de bijbehorende productieorder met alle gewerkte uren, materialen, etc.. Dit is niet direct zichtbaar en uit te lezen in Exact Online;
– Meerlaagse stukslijst overzichten van orders en offertes;
– Consolidatie van meerdere administraties;
– (Historisch) orderboek;
– Controleren op ‘opgeruimdheid’ van administratie: onderlinge rekening courant verhoudingen, aantal boekingen saldi op tussenrekeningen, etc.;

Om deze behoefte in te vullen, zijn wij begonnen met het downloaden van de back-ups uit Exact Online en deze terug te lezen op onze SQL Server. Het voordeel van deze aanpak is dat je alle data uit de Exact Online administratie tot je beschikking hebt. Wij hadden een script geschreven dat dit iedere nacht geautomatiseerd uitvoerde voor ons.
Op basis van die databases hebben wij onze eerste rapportages gemaakt.

De oplossing en de keuze voor Dataspark

Bram Masselink vervolgt: “Helaas was dit door de invoering van de tweestapsverificatie niet meer mogelijk. Wij wilden de informatie uit Exact Online op een geautomatiseerde wijze in een eigen database op onze eigen server krijgen voor het doen van onze analyses. Tijdens mijn zoektocht op het internet kwam ik uit op de website van Dataspark en heb hun contactformulier ingevuld.

Het eerste contact verliep gelijk goed en wij hadden gelijk het idee dat Dataspark kon leveren wat wij zochten.

Met de replicatieservice van Dataspark hebben wij nu een geautomatiseerde oplossing die dagelijks onze vijf administraties uitleest en daarmee onze databases bijwerkt, zodat wij de volgende ochtend de actuele informatie uit Exact Online in een eigen database tot onze beschikking hebben voor de analyses. Helaas is nog niet mogelijk om alle data beschikbaar te maken, maar dat komt omdat Exact niet alle data beschikbaar stelt via hun API’s.

Wat vind je van de samenwerking met Dataspark?

In één woord: “Super”.
Top oplossing, snelle, zeer persoonlijk service en leuke mensen om mee samen te werken.
Een echte aanrader.

Wat vinden wij van de samenwerking met Rolloos?

Bram streeft altijd naar de best mogelijke oplossing voor zijn klanten en voor zichzelf. Daarmee daagt hij zowel Exact als ook ons uit om de informatie uit Exact Online beschikbaar te maken die hem in staat stelt zijn business nog beter te maken.
En dat doet hij op een professionele, vriendelijke manier en met een gezonde dosis humor.
Uitstekende klant om op langere termijn mee samen te werken!