Capax Europe – Partners in Branded Goods

Capax Europe is een distributeur in cosmetica en bedienen op zowel nationaal als Internationaal niveau groothandels en retailers met high end merk artikelen.

Met welk product/versie van Exact werk je en hoe lang werk je daar al mee?

Wij hebben bij de opzet van ons bedrijf in 2017 direct gekozen voor Exact Online Handel. Een belangrijke tool om controle en inzicht te behouden is essentieel voor onze handel. Exact Online Handel helpt hier bij!

Met welke uitdaging(en) had je te maken als het gaat om het verkrijgen van inzicht(en)?

Exact Online Handel is een standaardproduct en zoals elk groeiend bedrijf groeit ook de vraag naar meer inzicht in de resultaten van ons verkoopteam. Zowel visualisatie van de behaalde resultaten en targets, maar ook zaken als het gestructureerd weergeven van onze voorraad bleek een noodzaak.
Wij zijn op zoek gegaan naar een oplossing om targets voor onze individuele sales mensen te registreren en te meten. Daarbij wilden wij deze informatie ook op de verkoopvloer visueel inzichtelijk maken op een scherm.

Hoe ben je met Dataspark in contact gekomen en waarom heb je voor ons/onze oplossing gekozen?

Wij waren op zoek naar een sterke en flexibele rapportage tool met een prijsopbouw welke paste bij onze startende onderneming. Via Exact Software zijn wij met Dataspark in contact gekomen. Mede door hun persoonlijke aanpak hebben wij gekozen samen te werken met Dataspark en hen gevraagd ons te ondersteunen in het bouwen en beheren van de nodige maatwerkrapportages.

Hoe ziet de oplossing eruit?

Ons sales team kan nu van zichzelf en elkaar terugzien hoe de resultaten er voor staan. Het margeoverzicht in Exact Online is nu direct visueel inzichtelijk per maand per verkoper afgezet tegen targets voor omzet en marge.
Een intuïtieve en goed begrijpbare omgeving is belangrijk.
Van daaruit hebben we het dashboard uitgebouwd met een voorraadlijst die direct, de voor ons, juiste inzichten op een fijne manier presenteert en een prijsvergelijkingstool die onze verkopers ondersteunt bij het tot stand brengen van een deal.

Wat levert de oplossing jullie op?

Tijd, overzicht en rust!

Wat vind je van de samenwerking met Dataspark?

Dataspark staat altijd voor ons klaar en neemt de tijd en ruimte om ons wegwijs te maken in Qlik.
Daarbij hebben wij ook geregeld vragen over Exact Online en ook daar is Dataspark erg goed in thuis en behulpzaam.

En wat vinden wij van de samenwerking met Capax?

De dames en heren van Capax zijn ambitieuze ondernemers die ons goed uitdagen om hen te voorzien van de juiste informatie, op een voor hen prettige manier zodat zij hun onderneming nog beter kunnen sturen. Wij zijn trots op het vertrouwen dat zij als startende onderneming in ons hebben gesteld toen ook wij nog startende waren.
De samenwerking verloopt soepel en bevalt ons prima en wij zien er naar uit om hen nog verder te kunnen ondersteunen met de juiste informatie bij het uitbouwen van hun onderneming.