Wij zijn in 2017 vol enthousiasme gestart met het aanbieden van onze dienstverlening op het gebied van visuele dashboards op Exact Online met behulp van de online propositie Qlik Sense Cloud.

Qlik Sense Cloud was een laagdrempelige propositie van Qlik waarbij je online gebruik kon maken van hun Qlik Sense propositie in een ietwat uitgeklede vorm. De oplossing werd volledig gehost op de infrastructuur van Qlik en daarmee perfect voor de gemiddelde Exact Online klant die vaak zelf geen infrastructuur heeft. En voor ons de perfecte omgeving om onze dienstverlening van visuele dashboards op te starten.

In de loop van de tijd wilden wij graag onze eigen omgeving opzetten om onze klanten één aanspreekpunt te geven voor de volledige dienstverlening en bijbehorende ondersteuning.

Het opzetten van een eigen Qlik omgeving was in het verleden enkel mogelijk door het optuigen van een geheel eigen Qlik infrastructuur met bijbehorende softwarelicenties. De mogelijkheden en kosten van de Qlik Sense Cloud propositie maakten dit voor ons niet interessant en wat ons betreft voor onze klanten ook overbodig.

In de herfst van 2019 kondigde Qlik aan te stoppen met Qlik Sense Cloud. Bestaande gebruikers konden migreren naar hun nieuwe propositie Qlik Sense Business. Een uitgebreider platform met meer mogelijkheden en functionaliteiten

Met de lancering van Qlik Sense Business kwam Qlik ook met de lancering van hun Enterprise licenties in de cloud, die je voorheen dus op een eigen infrastructuur moest optuigen.

Deze nieuwe propositie, maakte het voor ons mogelijk om onze dienstverlening nog beter op maat aan onze klanten te kunnen aanbieden en daarmee ook één aanspreekpunt voor de volledige dienstverlening te kunnen opzetten.

Zo gingen wij in de eerste maanden van 2020 live met het grootste deel van onze klanten. Een aantal klanten hebben wij begeleid naar hun eigen Qlik Sense Business abonnement en begeleiden wij nog steeds op dezelfde wijze als voorheen.